TABUNG SIMPANAN

Wednesday, May 23, 2012

Collagen Dust.

Ini adalah satu entry malas di mana saya copy dan paste sahaja why we need collagen. :)


Kenapa kita perlu kolagen tambahan

Badan menghasilkan kolagen secara semulajadi. Bila usia kita mencecah 26 tahun ke atas, penghasilan kolagen mula berkurangan sehingga 15% setiap tahun. Kolagen juga mudah dimusnahkan oleh keracunan dalam system badan ekoran amalan pemakanan yang tidak baik, stress dan kesan pencemaran kosmetiks, wangian dan pencemaran persekitaran.

Dengan penghasilan kolagen yang berkurangan ditambah lagi dengan kemusnahan kolagen, kita semestinya memerlukan kolagen tambahan untuk menampung keperluan kolagen badan 

Bila usia kita mencecah 40 tahun, hampir separuh kolagen hilang dari tubuh kita. Akibatnya kulit kelihatan mula berkedut, hilang kelembapan, nampak kusam, jeragat mula kelihatan, hilang keanjalan dan sebagainya. 

Kekurangan kolagen juga ditunjukkan dengan keadaan kehilangan keanjalan pada payudara, bahagian punggung dan bahagian abdomen/perut kelihatan mengendur ke bawah.

Ini dia rupanya collagen dust. 

Namanya PEPTAN. Berasal dari France and HALAL. 
Harganya RM80 sebotol dan boleh tahan sehingga 1 bulan setengah atau 2 bulan depends kepada kadar pengambilan. AWAK TENTUKAN SENDIRI BANYAK MANA AWAK NAK AMBIL. :) 

Kesan dapat dilihat bergantung pada penerimaan badan seseorang. Ada orang cepat nampak kesan, seawal seminggu atau dalam 2 minggu. Ada jugak yang 4 minggu baru mula nampak perubahan. Sebaiknya untuk apa-apa supplement perlu amalkan berterusan selama 3 bulan untuk lihat kesan. Jika dalam 3 bulan tiada perubahan langsung maknanya supplement tersebut tidak bersesuaian dengan anda.

Please go to my FB -Pja Ismail or Pizze Arts (Fan Page) to place your order!
What are you waiting for?
Now! Now!

No comments: